Rate this post

Photos është aplikacioni i parazgjedhur i shikimit të fotografive në Windows 10, duke ofruar shumë veçori të dobishme për t’ju ndihmuar të organizoni, modifikoni dhe ndani lehtësisht momentet tuaja të paharrueshme me miqtë dhe të dashurit.

Pra, cilat janë ato veçori të dobishme? Çfarë është e veçantë dhe më tërheqëse se shikuesit e tjerë të imazheve? Ju lutemi ndiqni artikullin më poshtë për të gjetur shpejt përgjigjen për veten tuaj!

10 veçori të shkëlqyera të aplikacionit të shikuesit të fotografive në Windows 10

1. Vendosni foton si sfond:

Mund ta ndryshoni lehtësisht imazhin e sfondit, ekranin e kyçjes direkt nga aplikacioni Photos duke: Hapni foton që dëshironi të shikoni, prekni Butoni horizontal me 3 pika në këndin e sipërm djathtas të ekranit, më pas prekni Vendosur si 3 opsione do të shfaqen për ju:

Po shikoni: Pikat kryesore të fotografive në Windows 10

 • Cakto si ekran të kyçur: Cakto si ekran të kyçjes.
 • Cakto si sfond: Cakto si sfond të desktopit.
 • Cakto si pllakë fotografish: Cakto si ikonë për artikullin “Fotografitë”.

Zgjedhja e duhur varet nga qëllimi i përdorimit të secilit person. Këtu, ne ju udhëzojmë të vendosni sfondin dhe më pas klikoni Cakto si sfond.

Vendosni foton si sfond

2. Shikoni fotot nga dosje të shumta:

Kjo veçori ju ndihmon të menaxhoni me lehtësi të gjithë bibliotekën tuaj të fotografive, në varësi të cilësimeve tuaja, ju mund të menaxhoni fotot e përfshira në shumë dosje të ndryshme. Përveç kësaj, Photos gjithashtu integrohet me OneDrive ju lejon të menaxhoni fotot e ngarkuara nga telefoni, thjesht klikoni ikona e figurës person në këndin e poshtëm të majtë të dritares. Pastaj hyni me llogari Microsoft është të jesh. Nëse dëshironi të menaxhoni fotot nga dosje të ndryshme, klikoni ikona e ingranazheve në këndin e poshtëm të majtë të ekranit.

Klikoni ikonën Cilësimet

Tjetra, trokitni lehtë mbi opsionin Shto një dosje për të shtuar një dosje të re.

Shto dosje fotografie

Së fundi, zgjidhni dosjen që përmban fotot dhe më pas shtypni Shto këtë dosje te Pictures bërë.

Zgjidhni dosjen e fotografive

3. Importoni foto nga kamera, telefoni:

Photos suporton importimin e shpejtë të fotove nga pajisjet celulare, thjesht duhet të lidhni telefonin tuaj me kompjuterin dhe më pas klikoni ikona e importit në këndin e sipërm të djathtë të ekranit. Fotografitë pas importimit do të jenë në një dosje të veçantë dhe do të ndahen automatikisht në Albume në varësi të kohës që i keni marrë. Megjithatë, është pak e papërshtatshme që ju të mos shikoni paraprakisht për të zgjedhur, por duhet të importoni të gjitha imazhet.

Importoni foto

4. Filtro imazhet shpejt:

Photos organizon fotot sipas afatit kohor dhe dosjes, kështu që thjesht trokitni lehtë titulli i kohës në seksionin Mbledhja.

Filtro imazhet

Pastaj, zgjidhni afatin kohor që ju nevojitet dhe keni mbaruar, shumë e thjeshtë, apo jo?

Zgjidhni një afat kohor

Dhe nëse doni të shihni fotot e ruajtura në dosjen e shtuar, thjesht prekni Ikona e albumit (siç tregohet në imazhin më poshtë) mund të shihet.

Albumet

5. Fshini, kopjoni ose shpërndani disa foto në të njëjtën kohë:

Nëse dëshironi të fshini, kopjoni ose ndani disa foto menjëherë, thjesht shënoni kutinë e kontrollit në këndin e sipërm të djathtë të secilës foto, klikoni në ikonën e veprimit që ju nevojitet dhe keni mbaruar. Ekziston një pikë mjaft e përshtatshme që të gjitha imazhet e fshira në “Fotografitë” do të zhvendosen drejtpërdrejt në koshin e plehrave, kështu që nëse i fshini aksidentalisht gabimisht, mund t’i riktheni përsëri.

Xem thêm :   Váy bút chì là gì? 9 cách phối đồ với chân váy bút chì siêu đẹp

Fshini fotot, kopjoni fotot

6. Luaj paraqitjen e imazheve:

Mund ta shikoni foton Slideshow lehtësisht duke: Gjeni dosjen e fotove për t’u shfaqur, hapni foton e parë, klikoni mbi të. Ikona e shfaqjes së rrëshqitjes (ose shtypni tastin . F5). Pastaj përdorni tastet e shigjetave për të lëvizur midis imazheve.

Luaj Slideshow

7. Optimizo imazhet:

Aplikacioni Photos ju lejon të optimizoni lehtësisht imazhet tuaja, thjesht hapni imazhin, prekni ikona e stilolapsit (Redakto) ose shtypni kombinimin e tastit Ctrl + E.

Redakto foton

Shfaqet ndërfaqja e redaktimit të fotografive, klikoni PërmirësoImazhi juaj është optimizuar.

Optimizoni imazhet

8. Redaktimi i fotografive:

Përveç veçorisë së optimizimit të imazhit, Photos ofron gjithashtu shumë mjete për t’ju ndihmuar të modifikoni lehtësisht fotot si:

 • Filtrat: Ofron 6 filtra të thjeshtë fotografish që përdoruesit të zgjedhin.
 • Dritat: Rregulloni ndriçimin, kontrastin, hijet…
 • Ngjyrë: Rregulloni ngjyrën e imazhit.
 • Efektet: Efektet e fotografisë si kufiri i zi, turbullimi…
 • Rrotulloje: Rrotulloni foton.
 • Pri: Pritini foton.
 • Drejtoni: Supë e drejtë.
 • Sy i kuq: Përjashtoni syrin e kuq.

Redakto imazhin

9. Fokusimi vetëm në një pikë:

Funksioni i fokusimit me një pikë është mjaft i këndshëm, duke ju lejuar të zgjidhni një pikë të caktuar në imazh për të krijuar një theksim, si dhe për të turbulluar pjesët përreth. Mënyra për ta bërë këtë është mjaft e thjeshtë, mjafton të hapni foton për t’u redaktuar, klikoni ikona e stilolapsitpastaj zgjidhni Efektet ndodhet në këndin e poshtëm të majtë të ekranit. Pastaj zgjidhni Fokusi selektiv.

Fokusi në një pikë të vetme

Në këtë pikë, një rreth do të shfaqet në ekran, zhvendoseni atje ku duhet të drejtojë vëmendjen e shikuesit. Më pas prekni Ikona e turbullimit Për të turbulluar objektin përreth, ky mjet ofron 5 nivele turbullimi nga të cilat mund të zgjidhni. Në varësi të qëllimit të çdo personi që dëshiron të bëjë më shumë ose më pak, zgjidhni në përputhje me rrethanat. Pasi të keni përfunduar modifikimin, trokitni lehtë mbi Aplikoni për të ruajtur imazhin.

Rregullo opacitetin

10. Shikoni informacionin e fotografisë:

Me Photos, ju gjithashtu mund të shikoni me lehtësi informacionin rreth fotos duke: Hapni foton që dëshironi të shihni, klikoni ikonën me tre pika horizontalezgjidhni Informacioni i skedarit.

Shikoni informacionin e fotove

Këtu aplikacioni do t’ju tregojë emrin e fotografisë, datën e shkrepjes, sa është, rezolucionin e imazhit, sa i shpejtë është diafragma, sa është ISO. Nëse dëshironi të shihni informacion më të plotë, mund t’i referoheni aplikacionit Flixster.

Shfaq informacionin e fotografisë

Shpresojmë se artikulli i mësipërm do t’ju ndihmojë të shfrytëzoni sa më shumë fuqinë e këtij shikuesi të paracaktuar të fotografive në Windows 10, për të ruajtur shpejt momentet tuaja të paharrueshme.

Ju uroj suksese!

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Shihni më shumë veçori të jashtëzakonshme të Photos në Windows 10

Photos është aplikacioni i parazgjedhur i shikuesit të fotografive në Windows 10, duke ofruar shumë veçori të dobishme për t’ju ndihmuar të organizoni, modifikoni dhe ndani lehtësisht momentet tuaja të paharrueshme me miqtë dhe të dashurit.

 • Merrni Microsoft Photos për Windows 10.

 • Shkolla e mesme Le Hong Phong Windows 10 Enterprise.

Pra, cilat janë ato veçori të dobishme? Çfarë është e veçantë dhe më tërheqëse se shikuesit e tjerë të imazheve? Ju lutemi ndiqni artikullin më poshtë për të gjetur shpejt përgjigjen për veten tuaj!

10 veçori të shkëlqyera të aplikacionit të shikuesit të fotografive në Windows 10

1. Vendosni foton si sfond:

Mund ta ndryshoni lehtësisht imazhin e sfondit, ekranin e kyçjes direkt nga aplikacioni Photos duke: Hapni foton që dëshironi të shikoni, prekni Butoni horizontal me 3 pika në këndin e sipërm djathtas të ekranit, më pas prekni Vendosur si 3 opsione do të shfaqen për ju:

 • Cakto si ekran të kyçur: Cakto si ekran të kyçjes.
 • Cakto si sfond: Cakto si sfond të desktopit.
 • Cakto si pllakë fotografish: Cakto si ikonë për artikullin “Fotografitë”.

Zgjedhja e duhur varet nga qëllimi i përdorimit të secilit person. Këtu, ne ju udhëzojmë të vendosni sfondin dhe më pas klikoni Cakto si sfond.

Vendosni foton si sfond

2. Shikoni fotot nga dosje të shumta:

Kjo veçori ju ndihmon të menaxhoni me lehtësi të gjithë bibliotekën tuaj të fotografive, në varësi të cilësimeve tuaja, ju mund të menaxhoni fotot e përfshira në shumë dosje të ndryshme. Përveç kësaj, Photos gjithashtu integrohet me OneDrive ju lejon të menaxhoni fotot e ngarkuara nga telefoni, thjesht klikoni ikona e figurës person në këndin e poshtëm të majtë të dritares. Pastaj hyni me llogari Microsoft është të jesh. Nëse dëshironi të menaxhoni fotot nga dosje të ndryshme, klikoni ikona e ingranazheve në këndin e poshtëm të majtë të ekranit.

Xem thêm :   Mắm sò Lăng Cô đậm đà hương vị xứ Huế

Klikoni ikonën Cilësimet

Tjetra, trokitni lehtë mbi opsionin Shto një dosje për të shtuar një dosje të re.

Shto dosje fotografie

Së fundi, zgjidhni dosjen që përmban fotot dhe më pas shtypni Shto këtë dosje te Pictures bërë.

Zgjidhni dosjen e fotografive

3. Importoni foto nga kamera, telefoni:

Photos suporton importimin e shpejtë të fotove nga pajisjet celulare, thjesht duhet të lidhni telefonin tuaj me kompjuterin dhe më pas klikoni ikona e importit në këndin e sipërm të djathtë të ekranit. Fotografitë pas importimit do të jenë në një dosje të veçantë dhe do të ndahen automatikisht në Albume në varësi të kohës që i keni marrë. Megjithatë, është pak e papërshtatshme që ju të mos shikoni paraprakisht për të zgjedhur, por duhet të importoni të gjitha imazhet.

Importoni foto

4. Filtro imazhet shpejt:

Photos organizon fotot sipas afatit kohor dhe dosjes, kështu që thjesht trokitni lehtë titulli i kohës në seksionin Mbledhja.

Filtro imazhet

Pastaj, zgjidhni afatin kohor që ju nevojitet dhe keni mbaruar, shumë e thjeshtë, apo jo?

Zgjidhni një afat kohor

Dhe nëse doni të shihni fotot e ruajtura në dosjen e shtuar, thjesht prekni Ikona e albumit (siç tregohet në imazhin më poshtë) mund të shihet.

Albumet

5. Fshini, kopjoni ose shpërndani disa foto në të njëjtën kohë:

Nëse dëshironi të fshini, kopjoni ose ndani disa foto menjëherë, thjesht shënoni kutinë e kontrollit në këndin e sipërm të djathtë të secilës foto, klikoni në ikonën e veprimit që ju nevojitet dhe keni mbaruar. Ekziston një pikë mjaft e përshtatshme që të gjitha imazhet e fshira në “Fotografitë” do të zhvendosen drejtpërdrejt në koshin e plehrave, kështu që nëse i fshini aksidentalisht gabimisht, mund t’i riktheni përsëri.

Fshini fotot, kopjoni fotot

6. Luaj paraqitjen e imazheve:

Ju mund t’i shikoni fotot e Slideshow lehtësisht duke: Gjeni dosjen e fotove për t’u shfaqur, hapni foton e parë, klikoni mbi të. Ikona e shfaqjes së rrëshqitjes (ose shtypni tastin . F5). Pastaj përdorni tastet e shigjetave për të lëvizur midis imazheve.

Luaj Slideshow

7. Optimizo imazhet:

Aplikacioni Photos ju lejon të optimizoni lehtësisht imazhet tuaja, thjesht hapni imazhin, prekni ikona e stilolapsit (Redakto) ose shtypni kombinimin e tastit Ctrl + E.

Redakto foton

Shfaqet ndërfaqja e redaktimit të fotografive, klikoni PërmirësoImazhi juaj është optimizuar.

Optimizoni imazhet

8. Redaktimi i fotografive:

Përveç veçorisë së optimizimit të imazhit, Photos ofron gjithashtu shumë mjete për t’ju ndihmuar të modifikoni lehtësisht fotot si:

 • Filtrat: Ofron 6 filtra të thjeshtë fotografish që përdoruesit të zgjedhin.
 • Dritat: Rregulloni ndriçimin, kontrastin, hijet…
 • Ngjyrë: Rregulloni ngjyrën e imazhit.
 • Efektet: Efektet e fotografisë si kufiri i zi, turbullimi…
 • Rrotulloje: Rrotulloni foton.
 • Pri: Pritini foton.
 • Drejtoni: Supë e drejtë.
 • Sy i kuq: Përjashtoni syrin e kuq.

Redakto imazhin

9. Përqendrohuni vetëm në një pikë:

Funksioni i fokusimit me një pikë është mjaft i këndshëm, duke ju lejuar të zgjidhni një pikë të caktuar në foto për të krijuar një theksim, dhe gjithashtu për të turbulluar pjesët përreth. Mënyra për ta bërë këtë është mjaft e thjeshtë, mjafton të hapni foton për t’u redaktuar, klikoni ikona e stilolapsitpastaj zgjidhni Efektet ndodhet në këndin e poshtëm të majtë të ekranit. Pastaj zgjidhni Fokusi selektiv.

Fokusi në një pikë të vetme

Në këtë pikë, një rreth do të shfaqet në ekran, zhvendoseni atje ku duhet të drejtojë vëmendjen e shikuesit. Më pas prekni Ikona e turbullimit Për të turbulluar objektin përreth, ky mjet ofron 5 nivele turbullimi nga të cilat mund të zgjidhni. Në varësi të qëllimit të çdo personi që dëshiron të bëjë më shumë ose më pak, zgjidhni në përputhje me rrethanat. Pasi të keni përfunduar modifikimin, trokitni lehtë mbi Aplikoni për të ruajtur imazhin.

Rregullo opacitetin

10. Shikoni informacionin e fotos:

Me Photos, ju gjithashtu mund të shikoni me lehtësi informacionin rreth fotos duke: Hapni foton që dëshironi të shihni, klikoni ikonën me tre pika horizontalezgjidhni Informacioni i skedarit.

Shikoni informacionin e fotove

Këtu aplikacioni do t’ju tregojë emrin e fotografisë, datën e shkrepjes, sa është, rezolucionin e imazhit, sa i shpejtë është diafragma, sa është ISO. Nëse dëshironi të shihni informacion më të plotë, mund t’i referoheni aplikacionit Flixster.

Shfaq informacionin e fotografisë

Shpresojmë se artikulli i mësipërm do t’ju ndihmojë të shfrytëzoni sa më shumë fuqinë e këtij shikuesi të paracaktuar të fotografive në Windows 10, për të ruajtur shpejt momentet tuaja të paharrueshme.

Ju uroj suksese!

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Autor: – Shkolla Le Hong Phong

Burimi: /nhung-tinh-nang-noi-bat-cua-photos-tren-windows-10/

By Cakhia TV

Cakhia TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *