Rate this post

Kuptimi i përshëndetjeve me 4 fjalë Tet

Gjatë Tet, në kohën që ka hyrë në vitin e ri, njerëzit shpesh shkëmbejnë urimet me dëshirën për një vit të ri të qetë, me fat dhe të lumtur. Urimet dhe çiftet e kuqe kanë qenë prej kohësh një zakon i domosdoshëm në fillim të çdo viti të ri. Këto urime për Vitin e Ri me 4 shkronja janë njëkohësisht një urim dhe një urim për fat të mirë për familjen, miqtë, kolegët dhe madje edhe veten tuaj.

Urime për Vitin e Ri me 4 fjalë të mira dhe kuptimplota
Urime për Vitin e Ri me 4 fjalë të mira dhe kuptimplota

Kuplete tet

Koncepti

Kupletet Tet, të njohura edhe si Xuan Lien ose festat Tet, janë në fakt një zhanër letrar që i përket zhanrit të dualitetit: i përbërë nga dy anë të kundërta, për të shprehur vullnetin, mendimin dhe ndjenjat e autorit në festën e ardhshme Tet. vjen pranvera.

Një fjali dyshe nuk mund të përdoret në mënyrë arbitrare, por duhet të ndjekë ligjin e tonit, rimës dhe sasisë dhe kuptimit të fjalës. Për fjalitë paralele, në formën e vargjeve me pesë ose shtatë fjalë, autori duhet të përdorë siç duhet ligjin e trigrameve të dy fjalive dhe eseve reale. Çiftet në Vietnam ndahen në shumë lloje në varësi të qëllimit të përdorimit si: çifteli tet, çifteli i gëzuar, fjali paralele, çifteli adhurimi, çifteli satirik etj.

Kupletet tet quhen gjithashtu Xuan Lien ose festat Tet, ky është në fakt një zhanër letrar që i përket zhanrit

Pse ekziston një zakon i shkrimit të çifteve në Tet në Vietnam?

Çiftet e kanë origjinën në Kinë gjatë Dinastisë Zhou, në ditën e 1 të Vitit të Ri, në çdo shtëpi vareshin dy amuletë druri me pemë pjeshke, të njohura edhe si “diges”, në të cilat ishin shkruar emrat e dy perëndive.Shpirtrat e këqij janë Shen Tu dhe Ut Luy, duke ndihmuar për të larguar shpirtrat e këqij, shpirtrat e këqij, duke eliminuar fatin e keq dhe duke sjellë fat të mirë në familje.

Megjithatë, në periudhën e pesë dinastive, në oborrin e Hanit Perëndimor, përmbajtja e shkruar në pjatën e pjeshkës ishte fjali paralele. Konkretisht, sipas “familjes Tong Su – Thuc” shkruhet: Mjeshtri Hau Thuc Manh Chuong urdhëroi studiuesin Chuong Ton të shkruante dy fjali paralele në gropë:

Rimbushjet e Vitit të Ri – Kursime për Shkollën e Pranverës. (Përkthimi është: Gëzuar Vitin e Ri – Viti i Ri është i bukur përgjithmonë).

Ky çift është i pari dyshe në historinë e vendeve aziatike. Që nga dinastia Song e tutje, shkrimi i çifteve Tet është bërë gradualisht popullor.

Në kohën e dinastisë Ming, ajo u riemërua zyrtarisht Pjeshkë e çiftelisë Tet, e njohur gjithashtu si Xuan Lien. Ky zakon u përhap gjithnjë e më gjerë në vendet aziatike si Japonia, Koreja, Vietnami.

Në Vietnam, çiftet më të njohura Tet filluan nga dinastia Tran, jo vetëm që mbanin kuptimin e fatit, por shprehnin edhe mençurinë e lojtarëve.

Çiftet e kanë origjinën në Kinë

Kuptimi i çifteve Tet

Kupleti i kuq prej kohësh nuk është thjesht një dekorim shtëpie, por është kthyer në një bukuri tradicionale mijëravjeçare, shpirti i kombit çdo vit të ri deri në pranverë. Duke parë çiftelinë e kuq, ne shohim një shije delikate të Tetit tradicional të kombit. Kudo që të jemi në botë, duke parë çiftet e kuqe të Vietnamit, ndihemi sikur po shohim atdheun tonë dhe familjen tonë të njohur.

Vargjet e rimuara dhe të kundërta shkruhen në letër pjeshke ose të kuqe. Sipas konceptit të lashtë vietnamez, e kuqja është një ngjyrë e shkëlqyeshme, një simbol i vitalitetit intensiv, që simbolizon fatin, fatin, dëbimin e së keqes, sjelljen e së mirës. Çdo fjalë e shkruar nga pleq me bojë kineze në letër janë urimet dhe lutjet më kuptimplota që çifti që kërkon një çift dëshiron të ketë për gjyshërit, prindërit dhe të dashurit e tyre.

Xem thêm :   Gợi Ý 12 Cách Làm Đẹp Da Mặt Bằng Cà Chua Cực Đơn Giản

Përveç kësaj, në fillim të vitit të ri, çdo familje var nga një çift të kuq në shtëpi me dëshirën që viti i ri të jetë me fat, i qetë dhe i suksesshëm. Çdo dorëshkrim në letër të kuqe ka një kuptim të thellë njerëzor. Varja e çifteve të kuqe në shtëpi do të sjellë më shumë pasuri në shtëpi, do të ndihmojë në largimin e gjërave të këqija, do të sjellë fat të mirë dhe do të krijojë një ndjenjë relaksi dhe paqeje.

Urimet e Vitit të Ri me 4 fjalë

Suksesi i Përhershëm – Lumturia e Përhershme.

Çanta është gjithmonë plot me para – E lumtur si një zanë.

Miliona surpriza – Miliarda herë lumturi.

Ose hani shpejt – Paratë janë sa karamele.

Dashuria është e ngushtë si ngjitësi – E ashpër dhe e lumtur.

Shumë njerëz vënë re – Rrëfoni shumë ide.

Para të rënda – Punë e kënaqshme.

Goja dhe sytë e qeshur – Jetoni pak më gjatë.

Shëndeti i qëndrueshëm – Plot famë.

Paratë në miliarda dollarë – Paratë po rrjedhin.

Plot bollëk – Takoni shumë gjëra të mira.

Urimet e Vitit të Ri – Gjithçka është ashtu siç dëshironi.

Prosperitet – Prosperitet – Sukses dhe famë.

Prosperitet dhe prosperitet – Tan fortune ton fortune.

Xuan Dinh Tu Hai – Mai shpall pesë bekimet.

Suksesi i Përhershëm – Lumturia e Përhershme.

Çanta është gjithmonë plot me para – E lumtur si një zanë.

Një mijë herë si të dëshironi – Gjithçka është si një ëndërr.

Gjithçka është ashtu siç është – Të fitosh të gjithë familjen.

Miliona surpriza – Miliarda herë lumturi.

Qetësi shpirtërore – Gëzuar Vitin e Ri.

Pranvera e kontratës së Bach Thuan Vi Phuc – Luc.

Xuan Phong është i kënaqur – Harmonia do të jetë e fortë.

Era pranverore dhe bekimi – Hy qi në pyll.

Auspicious auspicious – Përkuluni për të uruar pranverën e re.

Dashuria është e ngushtë si ngjitësi – E ashpër dhe e lumtur.

Urimet e Vitit të Ri – Shëndet pa kufi.

Auspicious auspicious – Përkuluni për të uruar pranverën e re.

Ose hani shpejt – Paratë janë sa karamele.

Dashuria është e ngushtë si ngjitësi – E ashpër dhe e lumtur.

Provimi Dishepull – Trajnimi i njerëzve.

Një mijë herë si të dëshironi – Gjithçka është si një ëndërr

Miliona surpriza – Miliarda lumturi

Masa për lumturinë – Paketa për të gjithë pasurinë

Mbani shëndetin tuaj përgjithmonë – Shtrëngoni pasurinë tuaj

Urimet e Vitit të Ri – Shëndet pa kufi

Suksesi i vazhdueshëm – Lumturia e përjetshme

Çanta është gjithmonë plot me para – E lumtur si një zanë

Shumë njerëz e vërejnë – Rrëfeni shumë ndjenja

Para të rënda – Punë e kënaqshme

Goja dhe sytë e qeshur – Jetoni pak më gjatë

Një prosperitet i tillë

Gëzuar ditëlindjen

Jeta e njeriut rritet shek

Kalimi i qiellit në yang

Rërë në të gjitha drejtimet

Raporti i katër tremujorëve

Solstici i mëngjesit

Pranvera është foleja juaj

Kontrata pranverore e Bach Thuan vi Phuc Luc

Lulja shpall pasurinë Truku shpall paqen

Letra e dishepullit

Trajnimi i njerëzimit

Xuan Phong është i kënaqur

Paqe e mendjes

Era e pranverës sjell bekime

Zemërimi i Lam Mon

Parfumi i shekullit

Bekimet në shtëpinë e familjes

Urime për Vitin e Ri me 4 fjalë të mprehta, që do të thotë të festosh Tetin
Urime për Vitin e Ri me 4 fjalë të mprehta, që do të thotë të festosh Tetin

Përmbledhje poezish për të uruar Tetin me 4 fjalë të mira

Njësia 1

Jetoni për të drejtën, Jetoni për të vërtetën, Jetoni me durim, Jetoni me ndërgjegje.

Mësimi 2

Urimet e Vitit të Ri, Shëndet pa kufi, Suksese të vazhdueshme, Lumturi e përjetshme, Gjithmonë plot para, Gëzuar si zanë.

Mësimi 3

Ju uroj gëzim, shëndet të qëndrueshëm, plot famë, para në miliarda, para që rrjedhin, dashuri e kënaqur, gjithçka shkon mirë, gjithmonë duke buzëqeshur dhe duke qeshur, duke furnizuar gëzim dhe lumturi.

Mësimi 4

Gëzuar Vitin e Ri: I bukur si trëndafili, Suksesi si margarita, Gëzuar si kajsia, Pasuria si fishekzjarrë, Unike si një orkide, Paqja si zambaku, Mençuria si zambaku.

Mësimi 5

Fshati dhe komuna Chieng, Vera e sipërme në lindje dhe në perëndim, Larg nga këtu, Veshët ulur për të uruar: Gëzuar Vitin e Ri, Shumë bekime dhe shumë bukuri, Shumë para në xhep, Shpirt i lumtur.

Kuplete Tet me 5 fjalë

Masa për lumturinë – Paketa për të gjithë pasurinë

Mbani shëndetin tuaj përgjithmonë – Shtrëngoni pasurinë tuaj

Pranvera e lumtur dhe e begatë – Jetë e gjatë dhe jetë e gjatë

Minh Nien rrit dhjetë mijë pasuri – Pranvera dhe dita praktikojnë murin e qiellit.

Phuc Lai forever Trach – Bar familjar në qytet të plotë.

Viti i vitit si pranvera – Rroftë në paqe

Urimet e Vitit të Ri me 6 fjalë

Rrofshin tre burimet e kënaqësisë – Mijëvjeçari i hapjes së mendjes.

Xem thêm :   10 bài nhạc Tik Tok tiếng Nga có nhịp điệu rộn rã vui tươi sâu lắng

Vazhdoni të bekoni jetën e dishepullit – Nghinh Xuan Chi është familja e një njeriu të pasur.

Jetë e gjatë, plot pasuri – Lulet e shelgut janë aromatike në pranverë.

Karma e madhe e krahëve të qiellit dhe tokës – Minh Xuan prej dhjetë mijë statujash të rinovimit.

Festivali i paqes dhe harmonisë është i çmuar – Pranvera e Vitit të Ri është një periudhë e rritjes së madhe.

Xuan Ying Tam Giang Tu Hai – Hy Dinh i mijëra familjeve qiellore.

Urimet e Vitit të Ri me 7 fjalë

I kënaqur me rrugën e gjatë të pasurisë dhe prosperitetit – Duc Luu Quang Nhat përparon drejt lavdisë.

Fat fat, kajsi e artë, pranvera e lumtur – Jetë të lumtur, shëndet të mirë, Tet të lumtur.

Parajsa shton epokën e re, njerëzit jetojnë më gjatë – Pranvera është në të gjithë botën, lumturia është në të gjithë shtëpinë.

Të rinj e të mëdhenj, djem dhe vajza të gjithë shijojnë Tet – Lulet dhe bimët festojnë gjithashtu pranverën.

Tet në shtëpi, Tet në rrugë – Loc në qiell, pasuri në botë.

Phuc Loc Tho tre yje me të njëjtin projeksion – Thien Dia Nhan është një me të njëjtën pranverë.

Pranvera në rrënjën e lumturisë lind sytha – Tet në pemën gjermane lulëzon më shumë lule.

Kajsitë e verdha lulëzojnë për të festuar vitin e ri – Pjeshkët rozë lulëzojnë për të mirëpritur pranverën.

Dolli për vitin e kaluar të fatit – Ngrini një filxhan për të uruar një vit të ri të begatë.

Lumturia është si lumi Dong Hai Long – Tho miliard Nam Son nuk është i vjetër.

Kuplete qesharake dhe të mprehta të Vitit të Ri

Tridhjetë natën, ngrini këmbën për të prekur pemën. Uau! Tet! – Në mëngjesin e ditës së parë, shkoni në shtëpi për të dëgjuar dëshirat. Oh! Pranverë!

Në pasditen e të tridhjetës, flokët janë të çrregullt, derri feston fundvitin – Në mëngjesin e ditës së parë, pantallonat janë veshur me rroba, duke festuar me emocion pranverën e re.

Tet vjen, vera e mirë sjell ca filxhanë – Erdhi pranvera, stilolapsi i ri ka provuar disa faqe.

Përkundrazi qesharake! Nëse jo, pa fishekzjarre, pa pluhur gëlqereje, por Tet – S’ka gjë! Vera ka, rrotat e pranverës kanë, banh chung të gjithë kanë, Xuan të tepërt.

Të rinj e të vjetër, djem dhe vajza të gjithë shijojnë Tet – Lulet dhe bimët festojnë gjithashtu Pranverën.

Në pasdite të viteve tridhjetë, borxhi vajtonte, dhe të gjorin e nxorën nga dera.- Në mëngjes, ishte i dehur dhe i dehur, ngriti dorën për ta çuar zotin Phuc në shtëpi.

Kuplete qesharake dhe të mprehta të Vitit të Ri
Kuplete qesharake dhe të mprehta për Vitin e Ri

Çiftet që u urojnë Vitin e Ri gjyshërve dhe prindërve

Gëzuar pranverën e kajsisë së artë – Gëzuar jetë të shëndetshme Gëzuar Vitin e Ri

Tet çifte rreth edukimit

Katër stinët e pranverës në të enjten – Njerëzimi dhe përkushtimi birnor

Përkthimi: Viti ka katër stinë, duke filluar me pranverën – Njerëzit kanë njëqind cilësi, por së pari nevojitet përkushtimi birnor.

Po shikoni: Përshëndetje Tet me 4 fjalë, kuptimi i dëshirave Tet me 4 fjalë

Kuplete për Vitin e Ri për bizneset

Gëzuar Vitin e Ri njëqind urime / Gëzuar Pranverën të gjithë sukseseve

Shumë pasuri, shumë talente, shumë pasuri / Kohë të mira, përfitime, zemra njerëzish

Viti i Ri, lumturi e re, pasuri e re/Tan pasuri, tonelata pasuri, tonelata paqe

Truc shpall paqen, vjen fati / Nesër shpall pasuri dhe pasuri, pasuri e ardhshme

Lutuni, uroni të shihni – pranverën si të doni / E bekuar, plot fat – Vit i Ri i begatë

Çiftet që u urojnë klientëve Vitin e Ri

Prosperitet – Kodi i suksesit

Çiftet që urojnë Vitin e Ri mësuesve

Nuk ka nder më të madh se profesioni i mësuesit – Më shumë lavdi se profesioni i kultivimit të njerëzve

Kuplete katolike të Vitit të Ri

Të gjitha gjërat mirëpresin Pranverën e fundme – Katolikët festojnë jetëgjatësinë e Zotit

Kuplete tet për fëmijë parashkollorë

Masa për lumturinë – Paketa për të gjithë pasurinë

Mbani shëndetin tuaj përgjithmonë – Shtrëngoni pasurinë tuaj

Kuplete tet në ushtri

Skena e re, pranvera e re me shumë risi – Më shumë talent, më shumë pasuri dhe lavdi

Kuplete të Vitit të Ri për të festuar Festën e Pranverës

Një vend i prosperuar me urime për Vitin e Ri – Kartolina përshëndetëse e familjes paqësore pranverore

Çiftet që urojnë Vitin e Ri

Loc – Loc ton lavdi

********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Autor: – Shkolla Le Hong Phong

Burimi: /cau-chuc-tet-4-chu-y-nghia-cua-nhung-cau-chuc-tet-4-chu/

By Cakhia TV

Cakhia TV trang web xem livestream bóng đá trực tiếp miễn phí tất cả các giải đấu hàng đầu thế giới. Xem bóng đá trực tiếp tốc độ cao chất lượng 4k, không quảng cáo, bình luận tiếng việt.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *